Hier doen we het voor

WSP maakt werk van de Banenafspraak

Bij het Werkgevers Servicepunt (WSP) werken we aan mooie resultaten rondom de Banenafspraak ontstaan vanuit de Participatiewet. Graag delen we een voorbeeld. Een voorbeeld waarbij wij denken ‘daar doen wij het voor’.

Op het WSP kwamen we in contact met Tanya Dieke. Een jongedame met veel aan haar hoofd. Maar wat vooral opviel was haar gedrevenheid en motivatie om te werken. We zijn samen gaan kijken naar haar wensen en wat ze kan. Zoals verwacht kreeg Tanya al snel kansen om aan de slag te gaan, maar door domme pech kon ze niet duurzaam aan de slag. Het WSP hielp haar met het oplossen van praktische problemen die het werken in de weg zaten.

Het fijne aan Tanya is dat zelfs na alle pech en de daarbij horende stress, ze positief en gemotiveerd blijft. Dus we gingen vol goede moed weer van start, op zoek naar een nieuwe werkgever. Een werkgever die kan voldoen aan wat Tanya nodig heeft: een vast aanspreekpunt en afwisseling in lichamelijke inspanning.

En soms komen dingen dan plots samen. Het WSP vernam dat er een Assistent Terreinbeheerder van de werf uren ging inleveren in verband met het Generatiepact. Er was geen budget om de resterende uren op te vullen. Wij kwamen vanuit het WSP met de oplossing, namelijk Tanya. Zij zou geknipt zijn voor deze functie. Ze kan zelfstandig werken, is sociaal, daadkrachtig en zegt waar het op staat als dit nodig is.

Inmiddels is haar proefplaatsing afgelopen en mogen we sinds 1 januari Tanya bij gemeente Rijswijk onze collega noemen. Op 23-12-2019 tekende Tanya haar contract (foto). Al was het contract een symbolische kers op de taart, want ze draaide vanaf dag 1al lekker mee.

Win-Win

Gemeente Rijswijk is blij dat Tanya het team is komen versterken. Deze plaatsing is onderdeel van het ‘Lokaal Sociaal Akkoord’ (LSA). In 2018 sloten de gemeente Rijswijk/WSP Rijswijk, de Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk (BBR) en een groot aantal werkgevers in Rijswijk en omstreken het LSA met als doel het ontstaan van een intensieve samenwerking om zoveel mogelijk banen in de regio te creëren, met speciale aandacht voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt, die extra ondersteuning/begeleiding nodig hebben. Ook wordt door deze overeenkomst het maatschappelijk verantwoord (sociaal) ondernemen gestimuleerd.

Goed voorbeeld doet volgen?

Tanya heeft de smaak in ieder geval te pakken: “Het liefst zou ik meer dan 2 dagen willen werken. Dus bij deze doe ik een oproep aan andere werkgevers. Hebben jullie taken die blijven liggen? Dan hoor ik het graag."

Behalve Tanya zijn er binnen WSP nog veel meer leuke kandidaten te vinden. U kunt contact opnemen met bijvoorbeeld Laura van het WSP.

 

 

Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken