Werkgevers en corona

Regelingen voor werkgevers

De huidige situatie vraagt veel van u als werkgever. Daarom stelt het kabinet verschillende regelingen beschikbaar om ervoor te zorgen dat u niet in de problemen komt. Met deze regelingen kunt u als ondernemer het hoofd boven water houden én kunt u voor uw medewerkers zorgen.

Een voorbeeld van deze regelingen is de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) die de regeling Werktijdverkorting (wtv) vervangt. Met de NOW kunt u uw werknemers met een vast en een flexibel contract (óók een nulurencontract) gewoon door blijven betalen. De duur van het dienstverband is namelijk geen voorwaarde bij deze regeling, zolang de werkgever het loon doorbetaalt.

Wilt u meer weten over de NOW? Of wilt u weten van welke andere regelingen u nog meer gebruik kunt maken? Ga dan hier naar het overzicht van de gemeente Rijswijk, waar alles voor u op een rij is gezet.

Samen zorgen we ervoor dat iedereen aan het werk blijft!

Toolbox Corona en Banenafspraak

De huidige situatie vraagt veel van u als werkgever. Naast de vraag ‘hoe houd ik mijn onderneming draaiende?’ vraagt u zich waarschijnlijk ook af hoe u voor uw werknemers kunt zorgen. Vooral de zorg voor de medewerkers vanuit de Banenafspraak kan bij u extra vragen oproepen.

Daarom is speciaal voor u de Toolbox Corona en Banenafspraak opgezet. Hierin vindt u meer informatie over vragen die juist in deze periode kunnen spelen. De informatie is in drie categorieën onderverdeeld:

  • Regelingen en noodmaatregelen
  • Communicatie op maat
  • Anders werken of ander werk

U krijgt antwoord op vragen als:

  • Kan loonwaardebepaling telefonisch?
  • Geldt de No-Riskpolis als mijn medewerker uitvalt wegens coronabesmetting?
  • Is er informatiemateriaal voor laaggeletterde medewerkers of medewerkers met autisme?
  • Hoe kan ik mijn medewerkers begeleiden voor wie tijdelijk geen werk is?
  • Waar vind ik ondersteuning voor bijvoorbeeld medewerkers met autisme of psychische problemen?
  • En meer…

HalloWerk: getalenteerde werknemers vinden

Getalenteerde werknemers; welke werkgever is daar niet naar op zoek? Ook in de huidige situatie met het coronavirus kunnen werkzoekenden u verder helpen. Bijvoorbeeld door het vervangen van een zieke of door het opvangen van extra werk. Gelukkig hoeft u niet ver te zoeken: via HalloWerk vindt u gemakkelijk en snel geschikte werknemers. Het platform richt zich in eerste instantie op motivatie en talenten in plaats van het cv. Hierdoor vindt u niet alleen een werknemer die écht bij u past, maar onderneemt u ook nog eens sociaal. Een win-winsituatie!

Wilt u meer weten? Kijk op de website van HalloWerk voor meer informatie of neem contact met ons op, dan helpen wij u verder.

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken