Werk en uitkering

We maken er samen werk van

U zoekt werk. Vacatures zoeken, solliciteren, netwerken, uw uitkering regelen: er is veel te doen. Het WSP Rijswijk helpt u graag op weg. Bent u gemotiveerd en bereid tot ontwikkelen? Dan is er vaak meer mogelijk dan u denkt.  Zo maken we samen er samen werk van!

Ik heb een uitkering aangevraagd

Wanneer u een uitkering heeft aangevraagd vanuit de Participatiewet en IOAW, ontvangt u een uitnodiging voor een voorlichtingsbijeenkomst van de gemeente Rijswijk. Daar kijken consulenten werk samen met u meteen al naar voor u geschikte vacatures. Ook krijgt u een uitnodiging voor een intakegesprek met een consulent inkomen. In dat gesprek gaat het over welke rechten en plichten u heeft als u daadwerkelijk recht op een uitkering heeft.

Ik heb al een uitkering

Heeft u al recht op een uitkering vanuit de Participatiewet of IOAW? Dan doen we er alles aan u zo snel mogelijk aan een baan te helpen. Denk aan een cursus, het opdoen van werkervaring, hulp bij netwerken en kennismaking met mogelijke werkgevers. U krijgt een vast aanspreekpunt, die u van advies en informatie voorziet.  

Ik heb geen uitkering

Ook Rijswijkers die geen uitkering hebben, maar wel werk zoeken, zijn welkom op het WSP Rijswijk. Bijvoorbeeld wanneer uw partner voldoende verdient, maar u ook zelf graag aan de slag wilt. U  kunt altijd bij ons binnenlopen. Er is volop actuele informatie beschikbaar over vacatures, coaching en opleiding.

Ik wil een uitkering aanvragen

Heeft u nog geen uitkering aangevraagd vanuit de Participatiewet of IOAW? Dan moet u dit eerst doen via de website van het UWV www.werk.nl Lukt digitaal aanmelden op de UWV website helemaal niet? Loop dan binnen bij WSP Rijswijk om u alsnog aan te melden.

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken