Een baan dankzij werkervaringsplek in de Boogaard-crew

Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn

Een baan dankzij werkervaringsplek in de Boogaard-crew

Vier leden van de Boogaard-crew hebben een baan dankzij hun crew-lidmaatschap het afgelopen jaar. In de crew doen werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op. Als ‘Boogaard-crew’ ondersteunen zij de winkeliers in het winkelcentrum. De crew doet reparatie- en schoonmaakklussen, springt bij tijdens evenementen en op andere drukke momenten en doet groen-onderhoud.

De crew is een samenwerking van WSP Rijswijk, winkeliers in De Boogaard en de Martinifabriek. Het afgelopen jaar hebben 10 werkzoekenden werkervaring opgedaan, onder begeleiding van werkcoaches van de Martinifabriek.

Win win situatie

Dit project is een goed voorbeeld van samenwerking tussen ondernemers en de gemeente met als doel om lokale werkgelegenheid te creëren voor werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. WSP helpt werkgevers om geschikt personeel te vinden voor openstaande vacatures én om nieuwe banen te creëren voor mensen die extra begeleiding nodig hebben. Door het project ervaren werkgevers en werkzoekenden wat ze aan elkaar kunnen hebben. Het mes snijdt aan twee kanten: door deze groep werkzoekenden een kans te geven, voldoen werkgevers aan de banenafspraak en hun wens om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Lokaal Sociaal Akkoord

De Martinifabriek is partner in het werkervaringsproject. Zij bieden leerwerkplekken voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking om hen basisvaardigheden bij te brengen waarmee ze meer kans hebben op de arbeidsmarkt. De Martinifabriek is bovendien één van de partners in het Lokaal Sociaal Akkoord (LSA). Met dit akkoord committeren de gemeente Rijswijk, de Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk (BBR) en een groeiend aantal sociale ondernemers zich om zo veel mogelijk banen in de regio te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die extra ondersteuning/begeleiding nodig hebben.

Meedoen?

Bent u ondernemer en wilt u zich aansluiten bij het LSA? Neem dan contact op met het WSP Rijswijk. Voor meer informatie, zie: www.wsprijswijk.nl. U kunt ook bellen met (070) 326 1977 of mailen naar [email protected].

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken