WSP Rijswijk maakt werk van werk

Zoekt u werk, of wilt u weten welk werk het beste bij u past? WSP Rijswijk helpt u op weg. Ook Rijswijkers die geen uitkering hebben, maar wel werk zoeken, zijn welkom. In WSP Rijswijk vindt u veel actuele informatie over vacatures, coaching en opleiding. 
Onze werkconsulenten helpen u graag om geschikt werk te vinden. Voor jongeren hebben we speciale jongerencoaches. 
Samen kijken we welke vacatures bij u passen. Of welke cursus, taalles, training of stage u het beste kunt doen om passend werk te vinden. 

Ons doel is dat u weer kunt meedoen in de samenleving. Zo ontmoet u nieuwe mensen en verdient u uw eigen inkomen. 

Wat we van u verwachten? Motivatie en maximale inzet. U moet er alles aan doen om zo snel mogelijk (weer) aan het werk te gaan, uzelf te ontwikkelen en actief te worden, of te blijven, in de samenleving. 
Bent u gemotiveerd en wilt u zich graag ontwikkelen? Dan kan er vaak meer dan u denkt.

Kom langs of maak een afspraak

Hoe kunnen wij u helpen?

Als u zich bij ons aanmeldt, krijgt u een vast contactpersoon: uw werkconsulent. Eerst bespreekt u wat u wilt en wat u kunt. Uw consulent analyseert uw mogelijkheden, waarbij we rekening houden met uw rechten en plichten vanuit de Participatiewet. Daarna kijkt u samen welke stappen u nodig heeft om een baan die bij u past te vinden én uw eigen inkomen te verdienen.

Stappenplan - maatwerk
Uw consulent maakt samen met u een plan van aanpak om u aan werk te helpen. Elk plan van aanpak is maatwerk.
In het plan van aanpak noteert uw consulent afspraken over wat u kunt gaan doen om uw kansen op werk te vergroten, zoals netwerkenoefeningen, sollicitatiebrieven en echte sollicitaties. Stap voor stap werkt u toe naar uw doel. Dat doel is meestal een betaalde baan. Met uw consulent heeft u regelmatig een afspraak voor een voortgangsgesprek. Net zolang tot uw doel behaald is.

Direct naar werk
Als u klaar bent voor een baan, zoeken we actief naar passende vacatures. We kunnen u leren hoe u zichzelf kunt presenteren. Ook kunnen we u helpen om een cv op te stellen en een goede sollicitatiebrief te schrijven. En we kunnen u voorstellen aan mogelijke werkgevers.

Vaardigheden trainen
Misschien komt u samen tot de conclusie dat het slim is als u eerst een training volgt om uw werknemersvaardigheden te vergroten, bijvoorbeeld samenwerken, afspraken nakomen en omgaan met regels. Of een training om uw zelfvertrouwen, weerbaarheid en motivatie te vergroten.

Extra begeleiding
Is een normale baan voor u niet mogelijk? Bijvoorbeeld wegens ziekte, handicap of persoonlijke problemen? Dan zoeken we samen naar een andere oplossing die bij u past. Bijvoorbeeld een dagactiviteit of persoonlijke begeleiding.

WSP Rijswijk maakt werk van werk

U zoekt werk. Vacatures zoeken, solliciteren, netwerken, uw uitkering regelen: er is veel te doen. WSP Rijswijk helpt u graag op weg. Bent u gemotiveerd en bereid tot ontwikkelen? Dan is er vaak meer mogelijk dan u denkt. Samen maken we werk van werk.

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken