Advies over werk en uitkering

Ik heb een uitkering aangevraagd

Wanneer u een uitkering heeft aangevraagd vanuit de Participatiewet of IOAW, ontvangt u een uitnodiging voor een voorlichtingsbijeenkomst van de gemeente Rijswijk. Daar kijkt u samen met een consulent Werk van WSP Rijswijk meteen al naar voor u geschikte vacatures. Ook krijgt u een uitnodiging voor een intakegesprek met een consulent Inkomen. Als u recht heeft op een uitkering bespreekt u in dit gesprek uw rechten en plichten.

Ik heb al een uitkering

Heeft u al recht op een uitkering vanuit de Participatiewet of IOAW? Dan doen we er als WSP Rijswijk alles aan u zo snel mogelijk aan een baan te helpen. Denk aan een cursus, het opdoen van werkervaring, hulp bij netwerken en kennismaking met mogelijke werkgevers.

U krijgt u een vast contactpersoon: uw werkconsulent. Eerst bespreekt u wat u wilt en wat u kunt. Uw consulent analyseert uw mogelijkheden, waarbij we rekening houden met uw rechten en plichten vanuit de Participatiewet. Daarna kijkt u samen welke stappen u nodig heeft om een baan die bij u past te vinden én een eigen inkomen te verdienen.

Als u klaar bent voor een baan, zoeken we actief naar passende vacatures. We kunnen u leren hoe u zichzelf kunt presenteren. Ook kunnen we u helpen om een cv op te stellen en een goede sollicitatiebrief te schrijven. En we kunnen u voorstellen aan mogelijke werkgevers.

Ik heb geen uitkering

Ook Rijswijkers die geen uitkering hebben, maar wel werk zoeken, zijn welkom op het WSP Rijswijk. Bijvoorbeeld wanneer uw partner voldoende verdient, maar u ook zelf graag aan de slag wilt. U  kunt altijd bij ons binnenlopen. Er is volop actuele informatie beschikbaar over vacatures, coaching en opleiding.

Contact met WSP Rijswijk

Ik wil een uitkering aanvragen

Heeft u nog geen uitkering aangevraagd vanuit de Participatiewet of IOAW? Dan moet u dit eerst doen via Werk.nl, de website van het UWV.
ukt het u niet om u digitaal aan te melden op Werk.nl? Loop dan binnen bij WSP Rijswijk voor hulp.

Contact met WSP Rijswijk

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken