Advies over sociaal ondernemen

Sociaal en slim ondernemen

Als sociaal ondernemer streeft u naar financiële én sociale winst. U pakt een maatschappelijk probleem op een bedrijfsmatige manier aan en heeft daarmee maatschappelijke impact. Maar hoe doe je dat, sociaal én slim ondernemen? Met uw personeelsbeleid bijvoorbeeld. U kunt mensen met afstand tot, en dus met een kwetsbare positie op, de arbeidsmarkt een kans geven om zich te ontwikkelen en nuttig te maken binnen uw bedrijf. Om u in die ambitie te ondersteunen, kunt u gebruik maken van een aantal subsidies en regelingen.

Onze accountmanagers weten de weg in de wereld van subsidies en regelingen waar u als sociale werkgever gebruik van kunt maken, zoals loonkostensubsidie.

Wij adviseren graag hoe u uw maatschappelijke doelen kunt bereiken - en uw imago verder kunt verbeteren.

Direct naar onze accountmanagers

Social return

Met 'social return' geeft u gemotiveerde kandidaten een kans op de arbeidsmarkt en levert u een belangrijke bijdrage aan arbeidsparticipatie. Het is een afspraak om de inkoopkracht van gemeenten in te zetten om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan werk(ervaring) te helpen. Aan leveranciers wordt gevraagd om bij aanbestedingen boven de Europese aanbestedingsgrens, 5% van de inschrijfsom te besteden aan (tijdelijke) arbeidsplaatsen, leerwerkplekken of stageplaatsen.

Lees meer over de hernieuwde social return bouwblokken

Wilt u weten hoe u 'social return' in uw opdrachten kunt vormgeven? Neem dan contact op met het WSP

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

U bent sociaal ondernemer als u kwetsbare groepen een kans geeft in uw bedrijf. Denk aan jongeren, ouderen of werkzoekenden met een uitkering. U kunt ook een stap verder gaan en uw verdienmodel inrichten op financiële en sociale winst.
Met MVO gaat u nóg een stap verder. U richt zich op winst voor mens, milieu en uw bedrijf.

Lees er meer over op MVO Nederland en Onderneem met je hart.

WSP Rijswijk levert advies op maat

Weten wat WSP Rijswijk voor u kan doen?
Ga eens in gesprek met een van onze accountmanagers.

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken