Het verhaal van Kelly

Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn

Het verhaal van Kelly

Het verhaal van Kelly is de moeite waard om te delen:

Hoe gaat het met Kelly?
Kelly kan weer lachen en stralen. Het gaat op dit moment goed met haar. Maar dit heeft wel even geduurd. Kelly heeft namelijk een arbeidsbeperking die niet aan de buitenkant zichtbaar is. Ze heeft de afgelopen jaren verschillende banen gehad, maar helaas kwam het nooit tot een vaste baan. Tot TU Delft op haar pad kwam via WSP Rijswijk. Kelly heeft bij hen haar plek gevonden.

Kelly werd in maart 2020 werkloos. Door psychische klachten is Kelly gestopt met haar toenmalige werk. Ze zag het allemaal even niet meer zitten en vroeg een uitkering aan bij de Gemeente Rijswijk. Ze kreeg een indicatie  Banenafspraak toegekend vanwege haar arbeidsbeperking.

Bart van Gelderen werd haar werkconsulent bij het WSP Rijswijk. Samen gingen ze van start met het traject om Kelly te helpen aan een passende baan. Kelly: “Ik vond het heel fijn dat ik mij gehoord voelde door Bart”. Er werd rekening gehouden met mijn beperking in het vinden van de juiste baan. Eerst ben ik gestart als vrijwilliger. Zo kon ik weer wennen aan het ritme. Er was geen druk en geen deadlines. “Dat hielp enorm.”

Vanuit de samenwerking tussen WSP en Randstad kon Kelly goed nadenken over een eventuele opleiding. Dit werd uiteindelijk een thuisstudie voor personeelsconsulent. De opleiding duurt 1 jaar en in januari 2022 verwacht Kelly dan haar MBO-diploma niveau 4 te hebben.

Het werken bij TU Delft
De vacature voor de TU Delft kwam bij het WSP Rijswijk binnen via Randstad. Accountmanager Wesley Waser dacht meteen: “Dat is een leuke baan voor Kelly!” Na het gesprek bij de TU Delft kreeg Kelly direct te horen dat zij mocht starten als administratief medewerker. Deze functie sluit mooi aan op haar opleiding. Ze schrijft vacatureteksten en publiceert vacatures (online) van de verschillende faculteiten van de TU Delft. Verder verwerkt Kelly rapportages van aflopende dienstverbanden, overzichten van verzuim van medewerkers etc. Deze baan betreft een specifieke participatie baan waarin rekening wordt gehouden met haar aandachtpunten op de werkvloer. Kelly werkt nu 4 dagen per week van maximaal 6 uur per dag en dat past haar goed.

Hoe is de begeleiding?
Kelly heeft een jobcoach vanuit Randstad Participatie, die zij regelmatig spreekt over de voortgang bij de TU Delft. Daarnaast heeft Kelly vanuit de TU Delft een vast aanspreekpunt en een leidinggevende waar zij terecht kan voor alle overige vragen. Dit werkt goed, waardoor de kans op uitval klein is.

De tip van Kelly over het vinden van een passende baan
“Wees eerlijk in wie je bent en wat je kan. Doe je niet anders voor en wees niet bang om hulp te zoeken. Er zijn echt genoeg werkgevers die mensen met een arbeidsbeperking willen aannemen.”

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken