Lokale ondernemers bieden kansen voor werkzoekende jongeren

Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn

Lokale ondernemers bieden kansen voor werkzoekende jongeren

Voor jongeren zonder diploma is het soms moeilijk om een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Met Entree Wegen naar Arbeid (EWA) werken gemeenten, onderwijs en werkgevers samen om deze groep op te leiden op de werkvloer. Hierdoor krijgen ze een kans op een diploma en uiteindelijk een mooie baan.

“We willen de arbeidsparticipatie voor jongeren in Rijswijk bevorderen. We merken dat sommige jongeren de combinatie van opleiding en het werken op de werklocatie interessanter vinden dan de schoolbanken. Daardoor zijn ze meer gemotiveerd.”, licht Wesley Waser, accountmanager van WSP Rijswijk, toe.

Gisteren vond een EWA-bijeenkomst plaatst met werkgevers gevestigd in winkelcentrum In de Bogaard. Het winkelcentrum is nu volop in ontwikkeling en de ondernemers in de detailhandel bieden mooie kansen voor de werkgelegenheid. Tijdens de bijeenkomst gingen WSP Rijswijk, ROC Mondriaan en de lokale werkgevers samen in gesprek om afspraken te maken over de trajecten voor jongeren, die na de zomer zullen starten. “Een zeer geslaagde eerste bijeenkomst” aldus Wesley.

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken