Match van het jaar!

Match van het jaar!

Door het hele jaar heen zijn we regelmatig trots op wat we kunnen doen en bereiken voor werkgevers en kandidaten. Maar soms springt er een kandidaat uit, zoals Gerard. Hij is wat ons betreft match van het jaar!

 

Het wilde maar niet lukken

Gerard is een man die van ver komt. Zijn laatste betaalde werkervaring dateerde van 2012. Gerard liep in die jaren wel diverse trajecten door bij o.a. de Kringloopwinkel en Biesieklette, maar een betaalde baan kwam er niet. Liep het qua werk voor Gerard niet vlekkeloos, ook privé kreeg hij wat te verduren.

Samen werken aan werk

Nadat Gerard geruime tijd bij Biesieklette goed werk had geleverd, kwam hij dit jaar bij de Jobclub van het WSP. Het was duidelijk te merken dat Gerard zin had in zijn deelname aan de Jobclub. Hij had behoefte aan de gesprekken. Door hem veel tijd en aandacht te geven begon het groeien.

Een werkgever die potentie ziet

Afgelopen april werd er door WSP een informatiebijeenkomst georganiseerd door het bedrijf MPSS. Deze organisatie kwam vertellen wat het beroep verkeersregelaar inhoudt, maar ook wat het betekent te werken bij een bedrijf zoals MPSS. Zo leiden zij zelf vaste medewerkers op tot verkeersregelaar en fungeren zij als organisatie bijna als een warme familie voor hun medewerkers. Iedereen loopt binnen MPSS een stapje harder voor elkaar.

Gerard was ook bij de bijeenkomst en toch bleef hij twijfels houden. Verkeersregelaar? Nee, dat zou toch niets worden. Maar MPSS was volhardend bij Gerard. Zij zagen potentie in hem en hij mocht een dagje meelopen voordat hij de opleiding zou starten. Die dag deed hem goed. Hij ging van start met de opleiding en had er zin in.

Kijk nu eens

De opleiding doorliep Gerard redelijk vlekkeloos, waarna hij een maand proef mocht draaien. Op 18 juni jl. kreeg Gerard een fulltime dienstverband en kon hij zijn uitkering opzeggen. Momenteel doet Gerard het zo goed, dat hij voor nieuwe medewerkers als voorbeeld geldt. Hij straalt een stuk meer zelfvertrouwen uit en weet inmiddels zelfs collega’s te corrigeren wanneer ze minder alert zijn.

Wilt u sociaal ondernemen?

Het loont om net even wat verder te kijken dan het cv van een persoon. Wellicht hebben wij ook voor u uitermate geschikte kandidaten. Heeft u interesse in sociaal ondernemen?

U kunt contact opnemen met onze accountmanagers van WSP Rijswijk

 

Accountmanagers

Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken