Match van het Jaar 2021

Match van het jaar 2021

Door het hele jaar heen zijn we regelmatig trots op wat we kunnen doen en bereiken voor werkgevers en kandidaten. Maar soms springt er een kandidaat uit, zoals Ernst Cadée. Hij is wat ons betreft match van het jaar.

Tijd en aandacht

Ernst is een man die al geruime tijd moeite deed om een betaalde baan te vinden. Nadat Ernst samen met het WSP verschillende opties had geprobeerd, kwam er een mooie kans vrij bij Museum Rijswijk. Door Ernst tijd en aandacht te geven begon het te groeien.

Werkervaringsplek

Arnoud van Aalst, directeur Museum Rijswijk, vertelt hoe het is om bij Museum Rijswijk te werken: ,,Wij kijken naar de mens en niet naar het CV. Ernst heeft een achtergrond waarvan je op papier denkt: “dat ziet er goed uit, maar past helaas niet bij ons”. Door een werkervaringsplek van het WSP in ons museum, konden we goed naar de kwaliteiten van Ernst kijken en kwamen we erachter dat hij ontzettend veel in zijn mars heeft en voor verschillende werkzaamheden inzetbaar is. En dát is nou net wat we in het museum nodig hebben.”

Een vaste baan

Ernst groeide in zijn werkzaamheden en werd steeds enthousiaster over de materie.
Zo blijkt hij niet alleen veel talenten te hebben op het gebied van ICT,  maar ook op het gebied van "Art Handling”, zoals ze dat in museumland noemen. Arnoud bood hem de opleiding Art Handling aan en die heeft hij afgelopen november succesvol afgerond. Art Handling is nu een vast onderdeel van zijn vaste functie als Facility Manager. Arnoud: ,,Als je goed kijkt naar waar een werkzoekende het beste past binnen de organisatie, heb je een fantastische medewerker in huis. We boden Ernst dan ook een vaste baan aan als Facilty Manager aan.”

Win win

Ook Wesley Waser, accountmanager bij het WSP, is erg blij met het resultaat: ,,Het blijft geweldig om te zien dat een match voor beide partijen zoveel oplevert. Het museum heeft er een goede kracht bij en Ernst staat nu veel blijer in het leven; hij is dolblij dat hij weer in zijn eigen inkomsten kan voorzien. Kortom een win win situatie voor allebei die op de langere termijn alleen maar meer oplevert.”

Wilt u ook sociaal ondernemen?

Het loont om net even wat verder te kijken dan het cv van een persoon. Wellicht hebben wij ook voor u uitermate geschikte kandidaten. Heeft u interesse in sociaal ondernemen?Neem dan contact op met onze accountmanagers van WSP Rijswijk.

Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken