MVO in de praktijk

Rijswijkse ondernemers en gemeente maken zich sterk voor werk

Rijswijkse ondernemers en de gemeente gaan werkzoekenden aan werk helpen. 22 januari ging de samenwerking onder de naam ‘MVO Rijswijk in de praktijk’ van start. Samen met de deelnemende  bedrijven trapte wethouder werk Björn Lugthart het project  af. De deelnemers en ambassadeurs van het project zijn Richard ter Horst, Firma Ter Horst Schoonmaakdiensten, Jacques Goddijn jr, HR groep, Jan Oosterling, Florence en Peter Hartevelt van de firma Hartevelt Assurantiën en tevens bestuurslid van de Belangen Bedrijven Rijswijk (BBR). 

Samen met  de gemeente gaan de ambassadeurs 25 kandidaten extra ondersteuning bieden en een ingang tot hun netwerk . Het doel hierbij is om hen te helpen in hun terugkeer naar de arbeidsmarkt.  Richard ter Horst heeft opdrachtgevers door het hele land en ziet veel kansen en mogelijkheden. “ Ik denk dat we elkaar kunnen helpen. Dat is de reden dat ik meedoe aan dit project.” Ook Jacques Goddijn  doet graag mee. Zijn bedrijf levert onder meer verkeersborden en straatmeubilair. “Door gebruik te maken van het netwerk, kunnen wij in contact komen met kandidaten die goed in het bedrijf  passen.”

Peter Hartevelt staat achter de aanpak van MVO Rijswijk in de praktijk. Dat is ook de gedachte achter Jobrotary, waar hij tevens actief is. “Vanuit Rotary clubs begeleiden we mensen een op een naar werk door hen aan een coach te koppelen. En dat werkt. “ Björn Lugthart is blij met de betrokkenheid van de Rijswijkse bedrijven. “Ik geloof in netwerken. Wanneer iedereen in zijn eigen netwerk zou kijken, dan kun je iemand aan een baan helpen. Iedereen moet de kans krijgen om werk te vinden. En daar hebben we het bedrijfsleven voor nodig. Deze ambassadeurs zijn wat wij noemen echte sociale ondernemers. Ik hoop dat andere bedrijven hun voorbeeld zullen volgen.”

Op de foto zittend v.l.n.r. Richard ter Horst, Jacques Goddijn jr en Peter Hartevelt. Staand v.l.n.r.: Sander Meijers (gemeente Rijswijk), Björn Lugthart en Theo den Hertog (gemeente Rijswijk)

Fotografie: Jacqueline Spaans

Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken