Resultaten Rijswijk WerkWijs

Resultaten Rijswijk WerkWijs

Lancering van Rijswijk WerkWijs

Rijswijk WerkWijs: de eerste betaalde banen zijn een feit

Eind 2022 vond de kick-off van het actieplan Rijswijk WerkWijs plaats. Zo’n vijftig werkgevers maken zich samen met het Werkgevers Servicepunt (WSP) hard voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Tot nu toe met groot succes. De eerste betaalde banen verkregen via Rijswijk WerkWijs zijn een feit. Al tien werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben ondertussen een werkplek gevonden. Ook zijn er vijfendertig vacatures geplaatst.

Wethouder Larissa Bentvelzen is trots op het eerste resultaat: “We willen iedereen in Rijswijk die kan werken de kans geven op een fijne werkplek. Dankzij de vele werkgevers die samen met ons deze missie aangaan realiseert Rijswijk Werkwijs nu al de eerste resultaten.”

De doelen van Rijswijk WerkWijs

De gemeente Rijswijk zet zich in voor Rijswijkse werkzoekenden die niet op eigen kracht een baan kunnen vinden. Iedere Rijswijker die kan werken, moet de kans krijgen op een betaalde baan. Om dit doel te bereiken is er een actieplan ontwikkeld: Rijswijk WerkWijs.

Rijswijk WerkWijs is pakket met maatregelen dat nog meer banen moet opleveren voor de werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt in Rijswijk. De doelen van Rijswijk WerkWijs zijn onder andere het aanpakken van jeugdwerkeloosheid. Ook wordt er geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van werkzoekenden, bijvoorbeeld door scholing of werkervaringsplekken.

Dankzij de innovatieve dienstverlening is er niet alleen ruimte voor extra begeleiding van de potentiële werknemers. Ook werkgever kunnen rekenen op voldoende ondersteuning. Werkzoekenden zijn het beste geholpen als alle betrokken gemeentelijke afdelingen, bedrijven, scholen en betrokken organisaties de handen ineenslaan en goed samenwerken. Een goede integrale samenwerking zorgt ervoor dat de beste resultaten behaald kunnen worden.

Bentvelzen benadrukt dat Rijswijk WerkWijs meer doet dan snel vacatures vullen: “Met de scholing en begeleiding die we bieden aan werkzoekenden geven we ze vaardigheden mee die nog lang van pas komen op de arbeidsmarkt. Daarmee help je mensen aan zekerheid, vastigheid en de sociale betrokkenheid die het hebben van werk je oplevert.”

Samen maken we werk van werk

Werkgelegenheid creëren kun je niet alleen. Ongeveer vijftig werkgevers hebben zich al aangesloten bij het actieplan Rijswijk WerkWijs om zo duurzame werkgelegenheid te creëren. Bent u werkgever in Rijswijk en wilt u meer weten over Rijswijk WerkWijs? U bent van harte welkom om kennis te maken met het Werkgevers Servicepunt. Een afspraak maken kan via 070 – 326 1977 of [email protected].

Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken