Rijswijk sluit aan bij matchingplatform Hallo Werk

HalloWerk breidt uit naar regio

De gemeente Rijswijk, Delft, Midden-Delfland en Westland gaan net als Den Haag en Rotterdam gebruikmaken van het online matchingplatform HalloWerk. Woensdag 26 juni tekenden de wethouders de overeenkomst. Hallo Werk brengt werkgevers en werkfitte mensen in de bijstand direct met elkaar in contact. 

HalloWerk is door Den Haag en Rotterdam ontwikkeld en begin dit jaar gelanceerd om meer mensen in de bijstand aan het werk te helpen. Maar ook als antwoord op de roep om werkzoekenden zichtbaar te maken voor werkgevers die op zoek zijn naar medewerkers én die mensen een kans willen geven weer deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Het brengt werkgevers en werkzoekenden die nu nog een uitkering hebben, op een andere manier bij elkaar dan bij traditionele werving. Er wordt gekeken naar profielen op basis van talenten in plaats van het cv. Motivatie en inzet zijn belangrijker dan werkervaring en specifieke diploma’s. Het online platform is zelfservice waar mogelijk, en met ondersteuning en persoonlijke dienstverlening van het WSP waar nodig.

De uitbreiding naar gemeenten binnen de arbeidsmarktregio Haaglanden betekent voor werkgevers dat zij veel meer kandidaten kunnen bereiken. Omgekeerd biedt dit ook kandidaten nog meer mogelijkheden om tot een match te komen.

Ga naar het HalloWerk platform

Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken