Stichting Cardia en WSP Rijswijk

Samen het verschil maken!

Deega

Deega is een alleenstaande moeder met twee thuiswonende minderjarige kinderen en een volwassen uitwonende zoon. Sinds juli 2021 is zij woonachtig in Rijswijk. Hiervoor heeft zij vijftien jaar in Breda gewoond en vrijwilligerswerk gedaan bij een wasserette en een kringloopwinkel.

Vanaf het eerste contact met het Werkgevers Servicepunt Rijswijk gaf Deega aan hier in Nederland heel graag de kansen - die zij in haar geboorteland Somalië nooit kreeg – op het gebied van onderwijs te willen benutten en zodoende haar kwaliteiten en vaardigheden verder ontwikkelen. Haar passie om mensen te helpen dacht zij goed tot uiting te kunnen laten komen in de Zorgsector.

Vanuit de Participatiewet is het streven om burgers z.s.m. en duurzaam onafhankelijk van de uitkering te laten zijn. Het volgen van een opleiding zien wij dan ook vooral het liefst gecombineerd in een leerwerkovereenkomst waarbij er ook sprake is van een zelf gegenereerd inkomen.   

 

Stichting Cardia

Cardia is een eigentijdse zorgorganisatie met korte lijnen. In de regio Haaglanden hebben zij een vijftal locaties voor wonen, zorg en welzijn. Een zesde locatie is in aanbouw en zal medio eind 2024 in Rijswijk Buiten worden opgeleverd. Ook bieden zij zorg en huishoudelijke hulp bij cliënten thuis.  

Vanuit hun christelijke en Planetree waarden bieden zij persoonsgerichte zorg. Hun kernwaarden bezieling, plezier en deskundigheid zijn het recept voor tevreden cliënten.

Ook maken zij gebruik van eigentijdse zorgtechnologie en zetten talentontwikkeling in voor hun medewerkers en vrijwilligers.

‘Samen het verschil maken’ dat is hun streven.

 

Deega’s eerste arbeidsovereenkomst

Sinds 1 december 2023 heeft Deega haar allereerste arbeidsovereenkomst in Nederland binnen, is zij in loondienst van Stichting Cardia én volledig uit de uitkering. Bij Cardia werkt zij op de afdeling Facilitair op de locatie Onderwatershof in Rijswijk. Dit combineert zij per 1 februari 2024 met de BBL opleiding Zorg & Welzijn aan het ROC Mondriaan. Wat Deega betreft is dit pas het begin.

Deega’s volhardendheid en sterke motivatie en de samenwerking tussen het WSP Rijswijk, Stichting Cardia en ROC Mondriaan heeft tot dit mooie resultaat geleid.

Enkele uitspraken van Deega die haar steeds weer de juiste motivatie en ‘drive’ bezorgen:

‘Wat een ander kan, kan ik ook’.

                                               ‘Geloof in jezelf en denk in mogelijkheden’.  

                                                                                                              ‘Kijk wat je wél hebt en wees tevreden’.

 

Op de foto van links naar rechts: Simon Ririassa (Accountmanager bij WSP Rijswijk), Deega (Facilitair medewerkster bij Stichting Cardia) en Anastatia Tisoer (Recruiter bij Stichting Cardia)

 

Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken