Succesverhaal Renuka

Succesverhaal Renuka

Het Werkgevers Servicepunt Rijswijk (WSP) brengt Rijswijkse werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact. Hier vloeien vaak mooie verhalen uit voort. Zoals het verhaal van Renuka. Een echte doorbijter die ons heeft laten zien dat je met enorm veel wil en doorzettingsvermogen je droom waar kan maken.

Renuka: een zorgzame en leergierige trotse moeder

Renuka kwam begin 2018 binnen bij het WSP. Ze zat op dat moment in een onrustige thuissituatie. Als alleenstaande moeder had ze een duidelijke missie: bewijzen dat ze, ondanks haar gehoorbeperking, haar Mbo3 opleiding kon afronden.

Alles heeft een reden

Per periode die volgde was niet makkelijk. Naar school in Rotterdam en thuis huiswerk maken. Zorgen voor haar kind en nog twee zwangerschappen. Met ondersteuning vanuit school en andere betrokken partijen, maar vooral door de wil en het harde werken van Renuka, is het haar gelukt om in 2022 de MBO3 Financieel Administratief medewerker succesvol af te ronden.

“Alles heeft een reden. Soms lopen dingen anders, maar altijd komt het goed.”- Renuka

Hard werken loont

Al haar harde werken was niet voor niets. Renuka is namelijk vanuit de banenafspraak gestart als administratief medewerker bij de Belastingdienst. Tijdens evaluatiegesprekken met haar jobcoach en leidinggevende bleek als snel dat Renuka haar werk erg leuk vindt en ook zeer goed doet.

Nieuwe medewerkers bij de Belastingdienst hoeven in eerste instantie niet te bellen met klanten van de Belastingdienst. Renuka gaf al na drie maanden bij haar leidinggevende aan, ondanks haar gehoorbeperking, open te staan voor de extra uitdaging. Door het volgen van een beltraining is zij klaargestoomd voor de uitbreiding van haar werkzaamheden.

Volgens haar leidinggevende liet zij daarbij zien, goed in balans te zijn en te beschikken over een stabiele uitstraling. Dat alles heeft ertoe geleid dat zij haar carrière, per mei dit jaar, mag gaan vervolgen via een contract bij de Belastingdienst. Een geweldig resultaat waar Renuka enorm blij mee is. In de loop van dit jaar gaat Renuka met een nieuwe training starten om daarna breder inzetbaar te zijn bij de Belastingdienst.

Wij maken werk van werk

Het WSP creëert samen met werkgevers (duurzame) werkgelegenheid voor werkzoekenden. Wij vinden dat iedereen die kan werken, de kans moet krijgen op een baan. Wij laten graag zien welke toegevoegde waarde werkzoekenden met een arbeidsbeperking voor bedrijven kunnen hebben en hoe werkgevers deze mensen een kans kunnen geven.

Contact

Bent u een werkgever in Rijswijk en geïnspireerd door het verhaal van Renuka? U bent van harte welkom om kennis te maken met het WSP! Een afspraak maken kan door te bellen naar 070 – 326 1977 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken