Succesverhalen René en Henok

Succesverhalen René en Henok

Het Werkgevers Servicepunt Rijswijk (WSP) brengt Rijswijkse werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact. Hier vloeien vaak mooie verhalen uit voort. Zoals de verhalen van René en Henok.

René: een gemotiveerde en flexibele man

René heeft een afgeronde Hbo-opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming (educatieve media). Hij heeft veel werkervaring. Vooral als data-entry medewerker, archiefmedewerker en medewerker klantenservice. Dit werk heeft hij altijd met veel plezier gedaan. Tóch lukte het hem op een gegeven moment niet meer om zijn baan te behouden.

Uiteindelijk is hij bij het Werkgevers Servicepunt Rijswijk terecht gekomen. Hij wilde hulp bij zijn zoektocht naar een betaalde baan.

De Jobclub

René deed wekelijks mee aan de Jobclub. Dit is een groepstraining waarbij er onder andere aandacht besteed wordt aan het solliciteren. René was gemotiveerd om werk te vinden.

Hij heeft op veel verschillende vacatures gereageerd. Zo nu en dan leidde dit tot een kennismakingsgesprek. Vaker volgde een afwijzing op zijn sollicitatiebrief. Door zijn deelname aan de Jobclub bleef René positief.

“Waar een wil is, is een weg.”  - René

Hallo Werk!

Op een gegeven moment werd er door de accountmanager vanuit de Jobclub contact gelegd met Luc’s Loempia’s. Daar waren ze op zoek naar medewerkers voor het maken van ingrediënten, het rollen en het inpakken van loempia’s.

René liet meteen zijn interesse en nieuwsgierigheid blijken. Een rondleiding en kennismaking volgde. René is, samen met enkele andere deelnemers van de Jobclub, op bedrijfsbezoek geweest. Zijn flexibele houding heeft ertoe geleid dat René na twee proefdagen een arbeidscontract heeft mogen ondertekenen. Inmiddels is René ruim vijf maanden met veel plezier - en ook tevredenheid van de werkgever - aan het werk. Hij kijkt uit naar urenuitbreiding en een contractverlenging.

Niet een maar twee succesverhalen!

Ook Henok heeft een mooi verhaal om te delen. Hij woont sinds 2015 in Nederland. Ondanks zijn jarenlange ervaring binnen de logistiek, zowel in het buitenland als in Nederland, lukte het hem maar niet om een betaalde baan te vinden.

Henok was één van de mensen die samen met René op bedrijfsbezoek wilde bij Luc’s Loempia’s. Sinds februari werkt ook Henok met veel plezier bij Luc’s Loempia’s.

Participatiewet uitkering

Het Werkgevers Servicepunt Rijswijk is er voor iedere Rijswijker die een (vervolg)stap op de arbeidsmarkt wil maken. Ook als diegene géén recht heeft op een Participatiewet uitkering. Dit was het geval bij Henok. Zijn vrouw had maandelijks voldoende inkomen. Hierdoor had hij geen recht op een uitkering. Wel wilde hij gebruik maken van het netwerk en ondersteuning van het Werkgevers Servicepunt. En wij wilde hem natuurlijk helpen!

Wij maken werk van werk

Het WSP creëert samen met werkgevers (duurzame) werkgelegenheid voor werkzoekenden. Wij vinden dat iedereen die kan werken, de kans moet krijgen op een baan. Wij laten graag zien welke toegevoegde waarde werkzoekenden met een arbeidsbeperking voor bedrijven kunnen hebben en hoe werkgevers deze mensen een kans kunnen geven.

Contact

Bent u een werkgever in Rijswijk en geïnspireerd door het verhaal van René en Henok? U bent van harte welkom om kennis te maken met het WSP! Een afspraak maken kan door te bellen naar 070 – 326 1977 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken