Werkgevers en werkzoekenden vinden elkaar op Kansenmarkt

Er was veel belangstelling voor onze Kansenmarkt op donderdag 4 oktober. Werkgevers, opleiders en werkzoekenden konden hier met elkaar in contact komen met als doel een baan of een scholingstraject. In totaal waren er 23 werkgevers en organisaties met ruim 50 vacatures en scholingsarrangementen. Meer dan 100 Rijswijkers kwamen kennismaken met de werkgevers en opleiders. Tijdens de markt zijn er 60  matches gemaakt. Meer dan de helft van de kandidaten heeft dus een match met een werkgever of opleider gevonden! In de meeste gevallen is er een afspraak gemaakt voor een vervolggesprek met de intentie om tot een arbeidsovereenkomst te komen.

De Kansenmarkt is een actie uit het Lokaal Sociaal Akkoord dat de gemeente, bedrijfsleven, waaronder de BBR en andere betrokken organisaties, op 1 februari jl. hebben gesloten. Daarin is afgesproken dat de partijen zich zullen inzetten om zoveel mogelijk Rijswijkse inwoners aan het werk te helpen. De Kansenmarkt brengt alle partijen bij elkaar.

Aansluiting onderwijs
Op de Kansenmarkt waren naast werkgevers ook opleiding- en scholingsinstituten aanwezig. Zij boden allerlei bij- en omscholingstrajecten, afgestemd op de arbeidsmarkt. Dit moet helpen om de kansen voor zowel (kandidaat)werknemers als werkgevers te vergroten. Ook dat komt voort uit het Lokaal Sociaal Akkoord. Daarin is namelijk afgesproken om activiteiten in gang te zetten die onderwijs en de arbeidsmarkt beter op elkaar laten aansluiten.

Pitch en match
Bezoekers konden tijdens de Kansenmarkt meedoen aan de workshop Pimp je CV. Hier gingen ze aan de slag met hun CV zodat deze voortaan meer opvalt bij sollicitaties. Sommigen konden hun aangepaste CV direct meenemen naar de speeddatesessies met de verschillende aanwezige werkgevers. Een aantal werkzoekenden nam zelfs plaats op de zeepkist om zichzelf met een korte pitch in het spotlicht te zetten voor de aanwezige werkgevers. Een aanpak die door de werkgevers zeer werd gewaardeerd. Voor de helft van de pitchers leverde dit direct een match op.

Succesvol
Wethouder Werk en inkomen Jorke van der Pol kijkt terug op een succesvol event. “Ik ben onder de indruk van de grote belangstelling, zowel van werkgevers en opleiders als werkzoekenden. Ik ben heel blij met de opbrengst van de markt. Er zijn vandaag veel contacten gelegd en afspraken gemaakt. En dat is precies waar de markt voor bedoeld was: om kansen te bieden. Want iedereen die kan werken, moet ook de kans krijgen om te kunnen werken. Dat is de achterliggende gedachte van het Lokaal Sociaal Akkoord, waar dit initiatief een onderdeel van is. De komende tijd gaan we samen met werkgevers en opleiders meer van dit soort initiatieven ontwikkelen om Rijswijkers aan werk te helpen.”

Deel deze pagina:
Facebook Twitter LinkedIn

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken