Ron Staallekker

Ga in gesprek en kijk wat mogelijk is. Alles kan, als je maar wilt!

Ron Staallekker op zijn scooter in Den Haag.

Ron Staallekker is een vlotte, slimme vent en was ooit manager bij een multinational. Hij verloor zijn baan en de problemen stapelden zich op totdat hij dakloos werd. Hij kwam bij het Straat Consulaat Den Haag, een stichting die daklozen helpt en hun belangen behartigt. Ron: "Ik kreeg een tent én kon mijn verhaal kwijt. Zij behandelden me weer als normaal mens en vroegen of ik vrijwilligerswerk bij hen wilde doen. Dat werd mijn redding."

Het ging zo goed, dat ze Ron vroegen om betaald projectleider cliëntondersteuning bij het Straat Consulaat te worden. Daar voelt hij zich als een vis in het water. "Op mijn scooter doe ik er anderhalf uur over om Den Haag uit te komen: ik kom overal op straat de mensen uit de doelgroep van het Straat Consulaat tegen."

Advies
Ondanks dat Ron zelf aan zijn baan bij het Straat Consulaat is gekomen, is  hij ook het WSP Rijswijk dankbaar: "Consulent Werk Floris van der Schot zag dat ik het echt wilde en heeft me enorm geholpen met bijvoorbeeld solliciteren." Maar Ron heeft ook een advies: "Geef kandidaten nog meer het gevoel dat ze welkom zijn bij het WSP en leg niet te veel nadruk op wat wel en niet mag."
Tegelijkertijd vindt Ron dat kandidaten wél begeleiding moeten accepteren. "Ga in gesprek en kijk wat mogelijk is. Alles kan, als je maar wilt!"

Meer weten?
Wilt u weten wat het WSP Rijswijk voor u kan betekenen? Hebt u nog geen contactpersoon? Neem contact met ons op.

De partners en werkgevers waarmee we samenwerken